träning : bobby

tränade för jens igår med bobby, ett markarbetspass !, vi har börjat longera honom på chambongen (har inte en aning om hur det stavas) i 30 minuter innan jag börjar rida, och det gick super bra! den ponnyn är ungefär 4 olika hästar att rida vilket gör varje ridpass olikt det andra! men igår hitta vi varandra! fin kille, idag blir det hoppträning med Njutte! :)

ja!

ja , jag börjar väl blogga igen då! jag ska försöka skriva om mig och hästarna.. alla tävlingar och träningar :) ska också försöka pilla ihop en ny design och header ! 

ridning är ingen sport!

min mamma gav en så bra förklaring på varför han potatisen gav aftonbladet en sådan artikel, jo , det är så att ridningen är en "sport" där kvinnorna är dominerande. Varför det har blivit så vet ingen (haha) nej men var det inte så att förr i tiden så var väl hästar ett VÄLDIGT maskulint och rikt djur? asså för väldigt läge sen såklart ! men med åren har det blivigt feminint med hästar och (fjolligt)? hästar anses inte som en sport efterssom flickor i alla åldrar gillar att gulla med sina djur! kela och mysa med sin bästa fyrbenta kompis är väl det mysigaste som finns eller ? det tycker iaf jag ! därför just för att dom är just så mysiga djur, är det inte många som vet vad vi hästfolk lägger ner på våran "hobby". Alla besök på akutmottagningen med bruten näsa för man stupat rakt ner i backen i 40 knyck! alla blåsor vi har haft på våra händer efter att våran häst har protesterat och dragit i fullfart lägst ridhusväggen och vägrat stanna! alla ridpass med svettiga pannor och genomblöta schabrak av hästens svett! alla lyckliga stunder med sin bästa vän och alla gånger man har gråtit eftersom hästen faktist inte alltid gör som man säger! Jag vet också att alla som rider har en dröm/ eller ett mål, med varenda träning och varenda uteritt.. att komma till världscuppen eller hitta den perfecta skogs stigen! det kanske inte är så många reportrar och sånt som är på , iaf ponny tävlingar som kan se alla tårar av sorg och lycka, för att man kanske vann sin första tävling på ponnyn som alltid stannar på första hindret, eller av sorg och besvikelse för att man vet att man kunde gjort så mycket bättre! jag har upplevt allt det här, och det har dom flesta häst ägare med gjort, och det är då fan inte bara en hobby! det är ett djur man handskas med och MÅSTE ta hand om både psykiskt och fysiskt! jag är fett stolt över att vara ryttare och är stolt över mina hästar som hjälpt mej komma dit jag är idag! man älskar sina djur, men det är inte bara gullgull hela tiden och det är tydligen inte alla som fattar, over and out från mej ! :) 
 

RSS 2.0